Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemByeByeGenerator has a deprecated constructor in /home/receptp1/public_html/parizsilatnivalok.hu/plugins/system/byebyegenerator/byebyegenerator.php on line 21
Párizs - Közlekedés

Párizsi utazásunk során Párizsban bárhol is van a szállásunk nagyon egyszerűen  juthatunk el a nevezetességekhez.A Párizsi tömegközlekedés kiváló az egész várost metro-, busz- és villamos vonalak hálózzák be.

 

Metro


Az elsõ vonalat az 1900 évi Világkiállításra építették. Párizsban ma 16 metró vonal található 214 km hosszan, 300 megállóval és naponta 4 millió utassal. Minden látnivaló elérhető valamelyik vonallal. Érdemes napijegyet vagy gyűjtőjegyet vásárolni, annak ellenére, hogy egy jeggyel is addig lehet utazni  bármennyi átszállással, amíg fel nem jövünk.

 

RER


Az RER-rel (gyorsvasút) Párizs elővárosaiból és a repülőterekről könnyen megközelíthető Párizs  belvárosa.

Kerékpár bérlés


A város különböző pontjain (kb. 300-500 méterenként) található automata kerékpárkölcsönző.  Az automatánál hitelkártyával  lehet kikölcsönözni a kerékpárt. A hitelkártyáról depozitot különítenek el. Maga a bérleti díj nem drága. Minden első 30 perc ingyenes, a következő 30 perc 1 EURO, a második 30 perc 2 EURO és a harmadik 30 perctől számítva minden félóra 4 EURO. A kerékpárt bármelyik automata kölcsönzőhöz vissza lehet vinni. Lehet 1 vagy 7 napos jegyet venni 1.70 vagy 8 .00 euroért. www.velib.paris.fr

 

Gyalogosan


A városban a legegyszerűbb a gyalogos közlekedés. Maga Párizs nem nagy területen fekszik, így a látnivalók, nevezetességek könnyed sétákkal elérhetőek. Célszerű előre megtervezni az útvonalat a google párizsi térkép-el és egy napra szervezni az egymáshoz közel eső látványosságokat.

 

Autóval

Autóval a közlekedés elég bonyolult főleg a nagy közlekedési dugók miatt, kivéve augusztusban, mikor kiürül a város és a parkolóhelyek 90 százaléka is ingyenes. 

párizs