Tuilériák kertje
Párizsban rengeteg park és kert található. A Tuilériák kertje a Szajna jobb oldalán a Concorde tértől majdnem  Louvre-ig húzódik. 1564-ben Medici Katalin a palotája elé alakítatta ki az olasz reneszánsz stílusú kertet, amelyet később XIV. Lajos rendeztetett át kertészével. A Palota több uralkodó lakóhelye is volt, míg le nem rombolták. Többször bővítették, alakították. Napjainkban a kert igen népszerű mind a párizsiak, mind a turisták körében.

párizs

 

Pompidou központ
A Pompidou Központ Párizs 4. kerületében a Beaubourg negyedben található. A modern épület 1971-1977 között készült több olasz, angol és ír építész és mérnök tervei alapján. A 7 emeletes hatalmas központ 2 hektáros területen fekszik. Többek között itt található a Modern Művészetek Galériája. A kulturális központban állandó és időszakos kiállításokat tekinthetünk meg a XX. és XXI. század legismertebb művészeinek alkotásaiból. 

párizs

 

Szajna part
Ha Párizsban járunk mindenképpen érdemes egy sétát tennünk a Szajna partján, amely oly sok művészt megihletett. A parton nemcsak a folyó, hanem a folyó mentén húzódó látnivalók, mint pl. Ile de la Cité a Notre Dame-mal, a Louvre, a Museé d'Orsay, a Grand Palais és a Petit Palais, az Eiffel torony, a Szabadság szobor is felejthetetlen élményt nyújtanak. Vasárnaponként az autóforgalom elől lezárják a rakpart egy részét, hogy a sétálók, kerékpározók és görkorcsolyások vehessék igénybe.

párizs

 

Canal Saint Martin
A 4.5 km hosszú csatorna a párizsiak egyik legnépszerűbb pihenõ helye rengeteg étteremmel és bárral. Annak idején a csatornát az ételek és építési anyagok szállítására használták. Párizsban két kikötője volt az Arsenal és a Villette. Később a Bastille-tól indulva egy részét lefedték, jelenleg parkok, játszóterek és bizonyos napokon piac található itt. A Bastille-tól indulva lehetőségünk nyílik végig hajókázni a csatornán, amely különleges élményt nyújt. A csatorna két partján található úton vasárnaponként az autóforgalom szünetel és az egész területet a gyalogosok birtokolhatják. 

parizs

 

Kabarék
Párizsi tartózkodásunk alatt érdemes ellátogatni valamelyik híres kabaréba,talán a francia kánkánja által az egyik leghíresebb a Moulin Rouge, vagy a Champs Elysées-n található Lido, vagy a Montmartre-on a Folie Bergère. 

 előző << 1   2   3   4 >> következő